Last van een verstopte afvoer? Wij staan voor u klaar

Verstopte riolering en lekkende afvoeren kunnen een hoop ongemak veroorzaken. U kunt waterschade ondervinden door bijvoorbeeld een overstroming en kunt u tijdelijk geen gebruik maken van bijvoorbeeld uw douche of toilet. Als u niet met spoed een loodgieter inschakelt kan dit voor hoge kosten zorgen door o.a. vochtproblemen, houtrot en schimmels. Ook een verstopt toilet, verstopte gootsteen of verstopte regenpijp kan erg vervelend zijn en dient u op kundige wijze te laten ontstoppen om schades te beperken. Vaak worden de bijkomende kosten voor het verhelpen uw rioolprobleem en herstellen van de schades vergoed door uw verzekering. Uw Kauf loodgieter staat in o.a. Lisse, Hillegom, Nieuw Vennep en omgeving voor u klaar om uw riolering te ontstoppen of te herstellen. Ook kunnen wij met onze partners voorzien in het totale herstel plaatje van de geleden schades.

Verstopping voorkomen

Er zijn enkele maatregelen die u kunt treffen om de kans op een verstopping te minimaliseren. Let goed op wat u wel en niet door uw riolering kan spoelen. Probeer geen voedselresten en vetresten door uw keukengootsteen te spoelen, een zeefje in uw gootsteen kan hier bijvoorbeeld bij helpen. Let bij uw toilet erop dat u bijvoorbeeld geen luiers, keukenpapier, maandverband, tampons of etensresten doorspoelt. Let ook op dat u geen voorwerpen in de riolering laat vallen, deze kunnen vervolgens een obstructie veroorzaken. Zelfs na deze maatregelen te hebben genomen kan er nog steeds een verstopping ontstaan. Het kan bijvoorbeeld ook dat uw riolering verkeerd is aangelegd. Uw Loodgieter van Kauf uit Hillegom kan uw rioolprobleem opsporen en verhelpen.

Verstopping oplossen

Een verstopping valt niet altijd zelf te verhelpen. Een loodgieter heeft de kennis en ervaring om uw soort verstopping te herkennen en de mogelijke oorzaak te achterhalen. Er zijn verschillende technieken en professionele gereedschappen nodig bij verschillende soorten verstoppingen. Bij een verstopt toilet waar het water geheel niet meer doorstroomt spreekt men van een gehele verstopping, het is wijs om hierbij een loodgieter in te schakelen om uw toilet op professionele wijze te ontstoppen. Het kan bijvoorbeeld ook dat uw gootsteen gedeeltelijk verstopt is, hierbij loopt het water nog wel door maar langzamer. U doet er verstandig aan om tijdig uw gedeeltelijke verstopping te laten verhelpen door een loodgieter omdat in dit stadium de verstopping meestal nog eenvoudig op te lossen valt. Kauf installatietechniek uit Hillegom kan op professionele wijze uw afvoer ontstoppen en problemen in uw leidingen permanent verwijderen.

Verstopte afvoer van keuken, badkamer of toilet in regio Hillegom, Lisse of Nieuw-Vennep? Uw loodgieter van Kauf Installatietechniek staat voor u klaar.